Eumo versus blackface

Eumo versus blackface (man)

Een goede eumo grijze man heeft een rode snavel, hamertekening op de kop en geen kastanjebruine wangen. Ze zijn leigrijs en gaan vloeiend over in de nek. De flanken zijn wel kastanjebruin, maar de stippen dienen te ontbreken. De man heeft zebratekening van de kin tot de borst. Het zwart van de borst gaat over in een geheel zwart onderlichaam tot en met de aarsbevedering. Verder worden gestreefd naar een geheel zwarte staart. Vaak zijn er nog resten van de bloktekening waarneembaar.

www.eumo.nl_152
Eumo grijs (man)

De eumo grijze man op de bovenstaande foto heeft een normaal formaat, de houding kan beter, de snavel mag intensiever rood van kleur zijn, hij mag forser, de wangen zijn prima leigrijs, flankkleur is goed en stiploos, onderlichaam mag nog donkerder, zebratekening is goed (beetje dichtgevloeid), driehoek onder oog is prima donker van kleur, in de staart zit nog resttekening van de blokken.

Dan nu een blackface grijze man: in tegenstelling tot een eumo heeft een blackface grijze man wel kastanjebruine wangen, normale zebratekening, vanaf de borst tot aan de aarsbevedering zwart, flanken met stippen en normale bloktekening in de staart. Een Hij heeft net als een eumo grijze man een rode snavel en hamertekening op de kop.

www.eumo.nl_054
Blackface grijs (man)

De bovenstaande man heeft een ruwe snavel (beetje vaseline doet wonderen), mooi donkere zwarte driehoek (teugelzone), het zwart van het onderlijf kan intensiever en mag verder doorlopen, de stippen in de flank zouden duidelijker aanwezig mogen zijn, de bloktekening is prima.

Eumo versus blackface (pop)
Een eumo grijze pop heeft een zwarte driehoek onder het oog. Voor de rest is ze grotendeels leigrijs van kleur. In de borst zien we vaak vage streeptekening. Het onderlichaam is ook leigrijs. De staart is zwart zonder bloktekening.

www.eumo.nl_2014.07.29_004
Eumo grijs (pop)

Deze eumo grijze pop voldoet prima aan de standaardeisen. Het model en de houding kan wel beter.

De blackface grijze pop heeft geen zwarte maar een grijze teugelzone (dus geen zwarte driehoek). Het onderlichaam is donkerder van kleur dan bij een eumo grijze pop. Vaak zijn de onderstaartdekveren donker. De staart heeft de gewone bloktekening.

www.eumo.nl_725
Geelsnavel blackface grijs (pop)

Deze pop is wel een duidelijk voorbeeld van een (geelsnavel) blackface grijze pop, maar geen kwaliteitsvogel. De snavel is te lang en groot en de houding is niet goed. Ze toont wel het donkere onderlichaam, de grijze teugelzone en de bloktekening op de staart. Verder is deze pop split voor zwartwang. Dat is te zien aan de wat uitlopende traanstreep.